Tuesday, November 8, 2011

"That awkward moment when a Zombie is looking for brains...

...and it walks right past you..."

Ahahaha. Quote yang best ^^. Tapi post kali ini bukan bercerita tentang quote, puitis-puitis bagai semua itu. Sekadar ingin berkongsi sikit tips daripada satu pengalaman Bird Photography.

Baru-baru ini dalam perjalanan pulang untuk berRaya Haji di kampung, tersinggah di RnR Machap waktu petang ke senja lebih kurang. Perghh, kalah taman burung waktu tu, beribu-ribu lemon, eh silap, beribu-ribu burung berterbangan, berkicauan. Duduk atas motor bersandarkan beg galas belakang, snap 3 keping gambar sekadar untuk kenang-kenangan :D. So di bawah sedikit tips untuk yang teringin mengsnap gambar-gambar burung berterbangan, 

#01: Head & Gear Cover

Burung sangat, amat, ter comel sekali. Melihat kawanan burung memang mengasyikkan. Tapi jangan sesekali menyangka diorang tak mendatangkan bahaya. Burung adalah spesis "BOMBARDIER" semulajadi terulung. Jadi sebelum kepala anda dibom, atau lebih haru, gear, gadjet anda yang kena, cover semua elok-elok.

#02: Strangers

Of course, untuk mana-mana style photography pun, kepekaan terhadap kelibat orang asing yang mencurigakan atau pun tak sangat perlu sebelum kesesalan dikemudian hari :).

Monday, November 7, 2011

Custom Album Sample #001

Salam ^^.

A few pic for custom album sample from Majlis Potong Jambul Muhammad Aqil Haziq bin Mohd Faizal. Setel juga akhirnya, segala penat lelah hilang tengok hasil albumnya :D. Enjoice!




Wednesday, November 2, 2011

Majlis Potong Jambul Muhammad Aqil Haziq bin Mohd Faizal

Benut, Pontian (17.09.11)

Agak lama juga gambar ni terperap tanpa pengetahuan umum ^^. Majlis serba meriah menyambut kedatangan insan baru bagi kedua pasangan yang antara client terawal QuluKis Photography. Moga bertambah keberkatan hendaknya :).