Thursday, December 29, 2011

Noi & Jay | Majlis Perkahwinan

Parit Yusof, Muar, Johor (20.11.2011)

Second one coming :D. Majlis serba meriah antara pasangan Encik Jay dan Puan Noi. Seperkara yang aku pelajari daripada majlis ni; gambar family dengan "pelamin" on the spot kat depan rumah lagi best daripada pelamin riban2 kat dalam rumah :D. Cheers!


Friday, December 16, 2011

Pakej Fotografi Perkahwinan 2012 :)




TAMBAHAN:
- Sticky Album + 120 4R photos (RM250)
- 11R + Frame (RM80)
- 4” x 10” + Frame (RM30)
- 16RW Canvas Photo (RM200)
- Custom Album (bergantung kepada saiz)
- Hari Kedua Majlis (RM500)
*untuk tiga hari majlis (Akad, Sanding, Bertandang), sila berhubung terus.

Syarat:
- Tempahan HANYA akan dikira setelah deposit sebanyak 30% diterima.
- 30% daripada harga pakej hendaklah dibayar untuk penetapan tarikh, 50% sebulan sebelum majlis dan baki 20% semasa album siap.
- Deposit 30% tidak akan dikembalikan jika pembatalan kurang sebulan sebelum majlis berlangsung.
- Caj tambahan (pengangkutan dan penginapan) dikenakan untuk majlis diluar kawasan Batu Pahat.



Haqim

+ 6 0 1 7 7 1 0 2 2 0 7
email: mnhqmy@gmail.com / siqulu@facebook.com
website: qulukis.blogspot.com
facebook: facebook.com/qulukisphotography

Sunday, December 11, 2011

Fawwaz & Sara | Majlis Perkahwinan

Segamat, Johor (11.11.11 & 12.11.11)

First of 5 series of work :D. Pasangan yg bercouple sejak di menara gading bak kata orang tua-tua. Hehe. Moga berkekalan dengan limpah rahmat daripadaNya :).


Tuesday, November 8, 2011

"That awkward moment when a Zombie is looking for brains...

...and it walks right past you..."

Ahahaha. Quote yang best ^^. Tapi post kali ini bukan bercerita tentang quote, puitis-puitis bagai semua itu. Sekadar ingin berkongsi sikit tips daripada satu pengalaman Bird Photography.

Baru-baru ini dalam perjalanan pulang untuk berRaya Haji di kampung, tersinggah di RnR Machap waktu petang ke senja lebih kurang. Perghh, kalah taman burung waktu tu, beribu-ribu lemon, eh silap, beribu-ribu burung berterbangan, berkicauan. Duduk atas motor bersandarkan beg galas belakang, snap 3 keping gambar sekadar untuk kenang-kenangan :D. So di bawah sedikit tips untuk yang teringin mengsnap gambar-gambar burung berterbangan, 

#01: Head & Gear Cover

Burung sangat, amat, ter comel sekali. Melihat kawanan burung memang mengasyikkan. Tapi jangan sesekali menyangka diorang tak mendatangkan bahaya. Burung adalah spesis "BOMBARDIER" semulajadi terulung. Jadi sebelum kepala anda dibom, atau lebih haru, gear, gadjet anda yang kena, cover semua elok-elok.

#02: Strangers

Of course, untuk mana-mana style photography pun, kepekaan terhadap kelibat orang asing yang mencurigakan atau pun tak sangat perlu sebelum kesesalan dikemudian hari :).

Monday, November 7, 2011

Custom Album Sample #001

Salam ^^.

A few pic for custom album sample from Majlis Potong Jambul Muhammad Aqil Haziq bin Mohd Faizal. Setel juga akhirnya, segala penat lelah hilang tengok hasil albumnya :D. Enjoice!




Wednesday, November 2, 2011

Majlis Potong Jambul Muhammad Aqil Haziq bin Mohd Faizal

Benut, Pontian (17.09.11)

Agak lama juga gambar ni terperap tanpa pengetahuan umum ^^. Majlis serba meriah menyambut kedatangan insan baru bagi kedua pasangan yang antara client terawal QuluKis Photography. Moga bertambah keberkatan hendaknya :).




Saturday, October 8, 2011

First time portraiture a.k.a. pre-wed session. Biasa-biasa saja, sekadar untuk tujuan gambar banner, bunting, tapi dah alang-alang kan? :D I'm one of those photographers (really hope there are others like me) who opposed the pre-wed session + model shooting. Kadang-kadang agak tak faham kenapa perlunya shoot bagai sebelum kawin ^^.












Haqim

+ 6 0 1 7 7 1 0 2 2 0 7 | + 6 0 1 9 7 4 6 0 7 5 3
email: mnhqmy@gmail.com / siqulu@facebook.com
website: qulukis.blogspot.com
personal: kulukulusite.blogspot.com
facebook: facebook.com/siqulu

Wednesday, August 10, 2011

The Summit Parade | Batu Pahat

Lama dah tak jalan2 area Summit ni, bertahun juga rasanya. So, hujung minggu yang lepas sambil2 mencari2 beberapa part untuk projek akan datang masa diluangkan menjelajah ke setiap level. Setelah beberapa tahun ni rupa2nya still ada kedai2 biasa yg menggunakan polisi "no camera". Alang2 semua gambar diambil paras pinggang :D. Have a nice day :D
























Thursday, July 14, 2011

Ita & Farid | Akad Nikah & Malam Berinai

Parit Besar, Parit Raja (09.07.11)

Setelah beberapa hari PC ku masuk ward, akhirnya berjaya juga diupload siapkan gambar-gambarnya :D. Majlis sederhana meriah di kawasan agak dalam sikit, baru rasa menjelajah kampung :p. Moga bahgia ke akhirnya ^^.





Tuesday, July 5, 2011

INSEP

Just a quick update here :D. Been busy lately with Industrial Skill Enhancement Programme (INSEP), a 7-months-program designed for jobless person (err..like me??). Check out my "findings" in my personal blog or simply click here to view. Have a great day ^^.

Monday, June 6, 2011

Azri & Azrina | Akad Nikah

Parit Baru, Parit Raja (28.05.11)

Bismillah :)

Sepasangan lagi guru melangsungkan pernikahan mereka. Pasangan yg amat spontan, menahan perasaan yg bergelora sekian lame. Hee. Enjoice!

*more to come :)